Öppettider

Tisdag – söndag 10–16
Måndagar stängt

Avvikande öppettider

Kontaktuppgifter

Tikanojas konsthem
Hovrättsesplanaden 4
65100 Vasa

tfn (06) 325 3916
fax (06) 325 3918

tikanoja.info@vaasa.fi

Inträdesavgifter och guidningar

De gemensamma servicetaxorna för Vasa stads museer träder i kraft 1.6.2014. Taxorna gäller i Österbottens museum, Tikanojas konsthem, Kuntsi museum för modern konst, Vasa konsthall och Gamla Vasa museum samt vid museernas övriga verksamhetsenheter.

Inträdesavgifter

Normal inträdesavgift, 7 €

Rabatterat inträdesavgift, 5 €
Pensionärer, studerande, beväringar / civiltjänstgörare, arbetslösa, anställda vid Vasa stad, gruppbesökare (över 10 personer)

Dagsbiljett till museerna, 12 € / 9 €
Köp en biljett och bekanta Dig med Vasa stads museer under samma dag! Inträde till Österbottens museum, Terranova, Tikanojas konsthem, Kuntsi museum för modern konst och Gamla Vasa museum under samma dag. Besök möjliga enligt museernas öppethållningstider.

Museikortet, 59 €
Museikortet är en gemensam inträdesbiljett till finländska museer, som ger inträde till ca 200 museer i Finland. Museikortet är i kraft i ett år framåt från den dag kortet använts för första gången. Kortet kan användas i museerna flera gånger per år. Läs mer om museikortet! (på finska)

Inträde till Vasa stads museer med Museikortet: Österbottens museum, Terranova, Tikanojas konsthem, Kuntsi museum för modern konst och Gamla Vasa museum under samma dag. Besök möjliga enligt museernas öppethållningstider.

Museikortet broschyr (på finska)

Gratis inträde
- Under 18 år
- Vasa konsthall
- Tikanojas konsthems gårdsbyggnad Ateljé Tikanoja 26.8.-27.9.2015

 

Dagar med gratis inträde

Man kan under vissa specialdagar bekanta sig gratis med utställningarna i Tikanojas konsthem.

19.2.2016Konstsamlare Frithjof Tikanojas namnsdag
18.5.2016 Internationella museidagen
11.8.2016 Konstens natt
2.10.2016 Årsdag för Vasa stads grundande

Dessutom ordnas det i samband med varje tillfällig utställning åtminstone en dag som är avgiftsfri för alla för att öka den ekonomiska tillgängligheten. 


Guidningar och gruppbesök


Utställningsguidningar

Guidningar i utställningen ordnas på söndagar kl. 13 på svenska och kl. 14 på finska. Guidningar är öppna för alla och ingår i museets inträdesbiljett. » Den aktuella utställningens guidningar är här!


Mobilguidetjänster

Tikanojas konsthem deltar i projektet Museum utan väggar, koordinerat av Finlands museiförbund. Mobilguiden är en ny gratis guidetjänst som kan laddas ner till smarttelefon eller läsplatta. Temat för guiden är kommerserrådet Frithjof Tikanojas (1877–1964) Vasa. Under första delen av 1900-talet var Frithjof Tikanoja en central person i stadens af­färs- och kulturliv, en av hans största gärningar var att donera sin konstsamling och sitt hem till staden.

En åktur med Frits – mobilt genom Vasa i 1900-talets början är en annorlunda mobilguide som lyfter fram Vasa centrum och dess närområdes gömda historia. Applikationen kan laddas ner från adressen: frits.citynomadi.com.

Bokningsbara guidningar för grupper

Är er grupp intresserad av ett besök i Tikanojas konsthem? Man kan boka guidning åt sin egen grupp. Maxantal deltagare i en guidning är 25 personer. För en större grupp rekommenderar vi att ni bokar flera guidningar. Guidningsspråken är finska, svenska och engelska. Guidningen tar ca. 1 timme.

Guidningsavgiften under öppettiderna (inkl. moms):

30 € / grupp (tisdag - fredag)
50 € / grupp (lördag-söndag och helgdagar)

Specialguidning
60 € / grupp (tisdag - söndag)

Inträdesavgifter är inte inkluderade i guidningsavgifterna.

Förhandsbeställda guidningar:

Tfn +358 (0)6 325 3801 (tisdag - fredag kl. 10-15) eller tikanoja.info@vaasa.fi.

Beställningar bör ske senast 3 dagar före guidningen. För guidningar utanför öppettiderna bör priset avtalas separat.

 

Museishop

Tapahtumat

Välkommen att bekanta dig med museishopens utbud! Shopens produktutbud består bl.a. av museets egna publikationer, böcker, affischer och gåvor.

I museishopen kan du göra inköp under öppettiderna tisdag - söndag kl. 10-16. Måndagar är vi stängt. Du kan besöka museishopen utan att köpa inträdesbiljett till museet. När du köper produkter från museibutikerna understöder du museernas verksamhet.

Till sortimentet i museishoppen vid Tikanojas konsthem har man nu också fått ett kaffe uppkallat efter Frithjof Tikanoja. Bönkaffet med konjakssmak är tillverkat av Ryytivakka i Vasa för muséets räkning. Till kaffet kan man njuta av mörk choklad som också är en nyhet i museishoppens sortiment. På pappret kring chokladbitarna leker småbarnen Tapani och Tuttu Tikanoja i landskapet vid Meriniemi.

 

 


Museikort


Smartum