Öppettider

Tisdag – söndag 10–17
Måndagar stängt

Avvikande öppettider

Inträdesavgifter

Vuxen 9 €
Studerande, beväringar, civiltjänstgörare, pensionärer 6 €
Under 18 år gratis
Gruppbesökare (över 10 personer) 5 €
Kombinationsbiljett 12 € / 9 € (på köpedagen)

En gemensam biljett inkluderar inträde till Vasa stads museer under samma dag. Läs mer

 

Evenemang och museinyheter

Under utställningen visas i museets lokaler varje lördag kl. 14 filmen "Oviri” (1986) som berättar om Paul Gauguin. Den handlar om Gauguins tid i Paris kring 1894 och även om mötena med Strindberg. Händelseplatser i filmen är bl.a. Gauguins studio och Madame Charlottes crémerie. Filmen lämpar sig inte för barn. Filmföreställningen ingår i inträdesbiljettpriset.


Kuratorsrunda

Utställningens kurator Laura Gutman håller en kuratorsrunda lördag 9.9 kl. 14-15.30 på engelska


Program för barn

I juli ordnas guidning för barn och workshop varje torsdag kl. 10 på finska och kl. 12 på svenska.

Publikguidningar och gratisdagar

För allmänheten öppna utställningsguidningar ordnas kl. 13 på svenska och kl. 14 på finska på söndagar 18.6, 16.7, 20.8 och 17.9.

Inträdet är fritt till utställningen på Konstens natt på torsdag 10.8. Vasa stads födelsedag firas på söndag 1.10 med en gratisdag.

Mobilguidning

Evenemang

frits.citynomadi.com


En åktur med Frits – mobilt genom Vasa i 1900-talets början
är en annorlunda mobilguide som lyfter fram Vasa centrum och dess närområdes gömda historia. Temat för guiden är kommerserrådet Frithjof Tikanojas (1877–1964) Vasa. I den nya mobilguiden kombineras historiska fakta och fiktiva dramatiseingar med arkivmaterial som belyser Frithjof Tikanojas liv under 1900-talets första hälft, de tidiga åren när han flyttat till Vasa, affärslivet och hans intresse för konst.

Som berättare fungerar Frithjof Tikanojas pålitliga chaufför Yrjö Sorvari, som guidar användaren genom staden. Mobilguiden består av åtta platser – byggander, eller tidigare platser – som kommerserrådet hade en anknytning till. Dessa platser är, förutom Tikanojas konsthem, kostym- och skjortfabriken Tiklas och Vasa skofabrik på Handelsesplanaden, hotell Ernst på Kyrkoesplanaden, Mynttis hus på Skolhusgatan, hotell Central och den första affärslokalen på Hovrättsesplanaden, Vasa torg samt Tiklasparken.

Applikationen kan laddas ner från adressen: frits.citynomadi.com.

 

Tikanojas konsthems Vänner

Gå med i föreningen Tikanojas konsthems Vänner! Till medlemsförmånerna hör bl.a. gratis inträde till våra konstutställningar.

» Bekanta dig med vänföreningen!