Öppettider

Tisdag – söndag 10–16
Måndagar stängt

Avvikande öppettider

Vänföreningen

Gå med i föreningen Tikanojas konsthems vänner! Till medlemsförmånerna hör bl.a. gratis inträde till våra konstutställningar!
» Läs mer

Kontaktuppgifter

Tikanojas konsthem
Hovrättsesplanaden 4
65100 Vasa

tfn (06) 325 3916
fax (06) 325 3918

tikanoja.info@vaasa.fi

Jugendutställning

7.10.2016 – 26.2.2017

Jugend, d.v.s. Art Nouveau (1890-1915), är en stilart som uppkom som en reaktion mot industriella och överutsmyckade historiserande stilar. Tydligast är stildragen i byggnader, möbler, konstindustri och inredningstextilier. Idealet var ett helhetskonstverk, varvid hemmet inreddes i samma stil i fråga om såväl eldstäder, fönster, möbler, textilier som enskilda föremål. Kännetecknande för stilen var böljande linjer och naturteman. Vid samma tid väcktes nationalitetsidén i vårt land och i och med den nationalromantiken, som hämtade intryck bl.a. från medeltiden och Kalevala. I Finland knöts jugend och nationalromantik intimt samman.

» Läs mer

Kulturfaddermuseerna

På kommandeUnder hösten har Vasa stads museer gått med i stadens kulturfadderverksamhet.

» Läs mer om guidetjänsten Museet i en reseväska!Tikanojas samling 

EvenemangUnder växlande specialutställningarna visas inte konstverk ur Tikanojas konsthems samlingar. Samlingsutställningar ordnas årligen.

» Samlingen på nätet!

 

 

Mobilguidningen: En åktur med Frits

Tikanojas konsthem deltar i projektet Museum utan väggar, koordinerat av Finlands museiförbund. Mobilguiden är en ny gratis guidetjänst som kan laddas ner till smarttelefon eller läsplatta. » Läs mer!


-Museibesök

Biljetter

Inträdesbiljetter i utställningen och dagar med gratis inträde!


På kommande

Evenemang

Bekanta dig med våra kommande utställningar 2016!